Duurzame tandenborstel-test: een kleurrijk avontuur met wheat straw plastic*

Joe! Ik testte een duurzame tandenborstel van Usables. Samen met m’n kind, dat wel. Want ik heb zelf al jaaaaren zo’n elektrisch geval. Doet het goed, gaat dus ook niet weg. Zij poetst eerst zelf en ik poets na, dus ik kan wel zeggen dat ik hem getest heb, toch? 😉 Ik mocht de kleuren zelf kiezen, dus mijn dametje kreeg een roze. Haar favoriete kleur. Zij blij, ik blij, Usables blij. Want nu waren we klaar om de test te doen.

De duurzame tandenborsteltestuitslag

Het lijkt wel galgje. Kennen jullie dat spelletje nog? Of ben ik nu een boomer? Enfin, over de testuitslag kan ik kort en krachtig zijn: deze duurzame tandenborstel doet wat hij moet doen. Tanden schoonmaken dus. De haren gaan na een paar maanden gebruik uit elkaar staan (zie foto hieronder), maar dat lijkt me normaal als je een vierjarige zelf haar tanden laat poetsen. Gebeurt bij plastic tandenborstels ook. De haren zijn mooi zacht en het formaat is voor een kinderhand prima te doen, hoewel het een volwassen tandenborstel is.

Wheat straw plastic

De tandenborstel is goedgekeurd. Maar wat is er nu zo bijzonder aan dit roze geval? Ziet eruit als iedere andere tandenborstel als je het mij vraagt. Maar dat is niet. Er zit een mooi verhaal achter.

Heb je weleens van wheat straw plastic gehoord? Voel je vooral niet dom als je geen ‘ja’ kunt zeggen; ik moest ook googelen om het uit te kunnen leggen. Wheat straw plastic is dus geen gewoon plastic, maar een bio-variant. Thanks Gerline, nu weten we hoe het zit. Not. I’ll try again. 😄 Het filmpje kan ook helpen trouwens.

Ontdek Tarwestro Plastic: Duurzame Oplossingen van Usables

Wheat straw plastic is gemaakt van stro. Je weet wel, dat spul dat overblijft als je tarwe oogst en dus eigenlijk een restproduct is. Tarwe hebben we sowieso nodig, want wat moet een Nederlander zonder brood? Dus dat stro is zonder enige moeite in grote balen voorradig. Omdat het aanbod van stro groter is dan de vraag, wordt het restant vaak opgestookt. En zorgt daarmee voor CO2-uitstoot.

Lees ook: Zelf handzeep maken met tabletten van The Green Lab

We hebben stro. Maar dat maakt het nog geen duurzame tandenborstel. Het stro wordt tot poeder gemalen en vervolgens gemengd met een bio-plastic. Dat betekent dat het gemaakt is van een biologische grondstof en niet van aardolie. Het resultaat: een sterk en buigzaam materiaal. Dat ook nog eens composteerbaar is. Ik kan me het bijna niet voorstellen als ik kijk naar dat roze stokje, dat eruit ziet als alle andere tandenborstels. Dus goed gedaan, Usables!

Yay or nay?

Ik zou zeggen: als je minder aardolie wilt verbruiken en CO2-uitstoot wilt verminderen, ga voor deze duurzame tandenborstel. €2,- per stuk, beschikbaar in de kleuren roze, blauw, groen en beige. Met de code Gerline krijg je 10% korting op je bestelling. Shop ze!

*Voor dit blog kreeg ik de tandenborstels gratis opgestuurd. Ook krijg ik een klein percentage van de aankoopprijs als je via mij bij Usables koopt. Je mag erop rekenen dat dit mijn mening over een product niet beïnvloedt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *